FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: u listopadu 4,2 postotni pad industrijske proizvodnje

ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Industrijska je proizvodnja uZagrebu u listopadu u odnosu na rujan smanjena za 4,2 posto, dok jeprema listopadu prošle godine zabilježen 7,2-postotni pad, objavio jeOdjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja rada izaštitu okoliša.
ZAGREB, 9. prosinca 2004. (Hina) - Industrijska je proizvodnja u Zagrebu u listopadu u odnosu na rujan smanjena za 4,2 posto, dok je prema listopadu prošle godine zabilježen 7,2-postotni pad, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja rada i zaštitu okoliša.

U prvih je deset ovogodišnjih mjeseci pak u usporedbi s istim lanjskim razdobljem industrijska proizvodnja u Zagrebu ipak veća, i to za 1,3 posto.

Broj zaposlenih u zagrebačkoj industriji u listopadu je u odnosu na prethodni mjesec povećan za 0,1 posto, dok je u usporedbi s desetim mjesecom prošle godine bio manji za 1,8 posto.

Proizvodnost je rada, pak, od početak ove godine do kraja listopada povećana za 2,8 posto.

U odnosu na rujan, u listopadu je zagrebačka prerađivačka industrija zabilježila pad proizvodnje za 3,2 posto, dok je u odnosu na lanjski listopad proizvodnja u prerađivačkoj industriji, koja čini gotovo 81 posto zagrebačke industrijske aktivnosti, smanjena za 5,6 posto.

Proizvodnja u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom u listopadu je prema prethodnom mjesecu bila manja za 5,9 posto, a prema istom mjesecu lani za 14,5 posto.

Najveće smanjenje na mjesečnoj te značajno na godišnjoj razini, bilježi se u rudarstvu i vađenju, no to područje čini tek 0,08 posto zagrebačke industrijske aktivnosti. U tom je području, naime, u listopadu prema rujnu proizvodnja pala za 40,7 posto, a prema prošlogodišnjem listopadu za 25,9 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙