FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 30. studenoga 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 30. studenoga 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Vladin prijedlog paketa izmjena energetskih zakona, koje bi bitno promijenile osnovne odrednice energetske reforme iz 2002. podržali su danas u Hrvatskom saboru klubovi HDZ-a i HSP-a, a njegovu donošenju u hitnom postupku protive se SDP i HNS. "Ne mogu se oteti dojmu da se žurbom priprema što brža prodaja hrvatskog energetskog sustava", ocijenio je Jakša Marasović (HNS) pozivajući Sabor da skine oznaku hitnosti. Izmjenama zakona - o energiji, o tržištu električne energije te o regulaciji energetske djelatnosti, Vlada predviđa ukidanje neovisnog operatora sustava i tržišta, osnovat će se novi neovisni operator tržišta, a operator za elektroenergetski sustav i prijenos električne energije djelovat će u okviru HEP-a.

ZAGREB - Hrvatski sabor razmotrio je danas prijedlog ratifikacije ugovora o zajmu Europske investicijske banke za dovršenje autoceste na koridoru X, koji podržavaju svi parlamentarni klubovi. Riječ je o zajmu od 45 milijuna eura, kojim će ta banka sufinancirati projekt izgradnje posljednjih 29 kilometara autoceste Zagreb-Lipovac.

Ugovoren je poček od 5,5 godina te rok otplate od 25 godina.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u listopadu bilježi istu razinu proizvodnje kao i u prethodnom mjesecu, dok je u usporedbi s industrijskom proizvodnjom iz listopada prošle godine veća za 2,0 posto, podaci su Državnoga zavoda za statistiku. Industrijska proizvodnja u razdoblju od studenoga 2003. do listopada 2004. u usporedbi s istoimenom proizvodnjom iz razdoblja od studenoga 2002. do listopada 2003. veća je pak za 2,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙