FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš najavio suzdržanost kod glasovanja o proračunu

ZAGREB,24. studenoga(Hina) - HDZ-ov zastupnik Branimir Glavaš danas jenovinarima u Hrvatskom saboru najavio da će biti sudržan kodglasovanja o državnom proračunu za iduću godinu, nezadovoljan što senije odlučivalo o 50-tak amadmana koje je uz dvojicu stranačkih kolegapodnio na proračun.
ZAGREB,24. studenoga(Hina) - HDZ-ov zastupnik Branimir Glavaš danas je novinarima u Hrvatskom saboru najavio da će biti sudržan kod glasovanja o državnom proračunu za iduću godinu, nezadovoljan što se nije odlučivalo o 50-tak amadmana koje je uz dvojicu stranačkih kolega podnio na proračun.

Glavaš je najavio i da s tim kolegama - Vladimirom Šišljagićem i Ivanom Drmićem, vjerojatno neće doći na saborsko glasovanje o povjerenju ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu, ili će, kaže, njih trojica kod glasovanja biti suzdržani.

Da je Glavaš nečim nezadovoljan bilo je vidljivo još jutros kada je Sabor glasovao o Vladinim amandmanima na proračun, a Glavaš, Drmić i Šišljagić ostali suzdržani, suprotno ostalim zastupnicima HDZ-a koji su Vladi dali potporu.

Glavaš je pred novinarima svoju stranku prozvao da je amandmane, kojima je sa kolegama tražio oko 280 milijuna kuna za razvojne projekte u Osječko-baranjskoj županiji, odbila na birokratski način, što, smatra, pokazuje da su "bahatost i samovolja još prenaglašeni u HDZ-u".

"Ta bahatost i samovolja dolaze od onih koji su se tako ponašali i u prvoj eri vladavine HDZ-a, samo što su se tada skrivali iza Tuđmanovih skuta, prebacujući odgovornost za vlastitu aroganciju na pokojnog predsjednika", rekao je Glavaš novinarima.

Stranačkim kolegama poručio je da ih "čeka na rebalansu proračuna", kada će, najavljuje, podnijeti 200 amandmana 'teških' pola milijarde kuna.

Upitan je li time što Vlada u popis amandmana nije uvrstila i 50-ak amandmana trojice osječkih HDZ-ovaca ugrožen njegov autoritet u Slavoniji, Glavaš je odgovorio da nitko ne može ugroziti njegov autoritet, a što će biti s autoritetom HDZ-a neka, kaže, brinu oni koji vode stranačku politiku.

"Za razliku od većine zastupnika HDZ-a u ovom i prošlim mandatima ja sam stvarao stranku, a ne ona mene. To je bitna razlika između mene i njih", kazao je Glavaš.

Amandmani Glavaša, Drmića i Šišljagića u kvoti su od 92 amandmana o kojima se nije izjašnjavala ni Vlada, ni Sabor, jer nisu podneseni sukladno Zakonu o proračunu koji izričito traži da predlagatelji navedu s kojih će se proračunskih stavki uzeti novci da bi se 'pokrili' amandmani, odnosno projekti za koje se zauzimaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙