FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački SDP predstavio socijalne projekte za 2005.

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebački SDP danas je predložionekoliko projekata koji će, kako je najavljeno, pokazati da gradskiproračun za 2005. nije samo razvojan nego i socijalan.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Zagrebački SDP danas je predložio nekoliko projekata koji će, kako je najavljeno, pokazati da gradski proračun za 2005. nije samo razvojan nego i socijalan.

"Kao vodeća stranka u Zagrebu zauzet ćemo se da pomoć Grada dobiju oni kojima je najpotrebnija", rekao je predsjednik Gradske organizacije SDP-a Zagreba i zamjenik gradonačelnice za društveni razvoj Milan Bandić i najavio kako se planira 25 posto više iznosa izdvojiti za zdravstvo i socijalnu skrb, a 20 posto više za obrazovanje.

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić je najavila da će na koncertu "Božić u Ciboni" uručiti nadbiskupu Josipu Bozaniću milijun kuna te da će Zagreb pomoći inicijalnim sredstvima i u osnivanju Katoličkog sveučilišta.

Na konferenciji za novinare u zagrebačkom SDP-u, po njihovom prijedlogu, zagrebačkim umirovljenicima povećat će se mirovinski cenzus s 1210 na 1500 kuna pa će se broj umirovljenika koji primaju gradsku novčanu pomoć povećati sa 16.411 na oko 32.000. Tako će oni s mirovinom do 900 kuna primati mjesečno gradsku pomoć od 400 kuna, umirovljenici s mirovinom od 900 do 1200 kuna dobivat će 300 kuna, a oni s mirovinom od 1200 do 1500 kuna primat će 200 kuna.

Na sjednici Gradskog poglavarstva sutra će biti odlučeno i o dodjeli 100 kuna božićnice za umirovljenike, najavili su SDP-ovci.

Predložit će, kažu, i besplatan prijevoz ZET-om za oko 38.000 nezaposlenih Zagrepčana za što će, tvrde, u gradskom proračunu biti osigurano 27,5 milijuna kuna.

Bandić je najavio da će preuzeti koordinaciju nad realizacijom planirane izgradnje pet vrtića i pet osnovnih škola, čime će Grad, ocijenio je, početi pratiti povećani prirast stanovništva u rubnim dijelovima. Rekao je i kako SDP-ovi prijedlozi socijalnih mjera neće ići na uštrb planiranih kapitalnih investicija i razvojnih projekata.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić je rekao da za sve projekte postoji i financijska podloga, a zagrebački SDP-ovci su izrazili uvjerenje da će ih u tome poduprijeti njihov koalicijski partner u gradskoj vlasti - HNS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙