FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski SDP: HDZ odustao od izgradnje bolnice u Puli

PULA,6. prosinca 2004.(Hina) - Saborski zastupnik i predsjednikistarskog SDP-a Anton Peruško na današnjoj je konferenciji za novinareustvrdio da je odustajanjem od sporazuma o sufinanciranju nekihhrvatskih bolnica, pa tako i pulske, HDZ-ova politika definitivnorekla "ne" izgradnji objekta koji zaslužuju građani Istre i njihovibrojni gosti.
PULA,6. prosinca 2004.(Hina) - Saborski zastupnik i predsjednik istarskog SDP-a Anton Peruško na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdio da je odustajanjem od sporazuma o sufinanciranju nekih hrvatskih bolnica, pa tako i pulske, HDZ-ova politika definitivno rekla "ne" izgradnji objekta koji zaslužuju građani Istre i njihovi brojni gosti.

U ime SDP-a izrazio je ogorčenost odnosom sadašnje Vlade prema toj ključnoj zdravstvenoj ustanovi u Istri, dodavši kako se time zapravo potvrdila njegova nedavna tvrdnja da "premijer Ivo Sanader samo verbalno podupire razvojne projekte ključne za Istarsku županiju".

"Nažalost to su samo verbalna obećanja bez materijalizacije, a najočitiji je dokaz upravo odustajanje od projekta pulske Opće bolnice", poručio je Peruško.

Predsjednik pulskoga SDP-a Denis Martinčić vjeruje kako će Istarska županija i grad Pula, unatoč tomu, iznaći sredstva i način za realizaciju projekta izgradnje nove Opće bolnice.

Komentirajući ponovno uvođenje financijske policije, Peruško je izrazio bojazan da će ona biti stranačka kao i prije 3. siječnja 2000.

"Mi u SDP-u ne vidimo suvislog razloga i potrebe da se ide na jedan paralelni institut te da se pored porezne uprave i carine uvede financijska policija za čije su uvođenje iz državnog proračuna predviđena sredstva u iznosu od 38 milijuna kuna te zapošljavanje 260 novih državnih djelatnika", rekao je je SDP-ov saborski zastupnik Anton Peruško.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙