FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 25. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader odbacio je danas kritike HDZ-ovih zastupnika iz Slavonije da državni proračun za 2005. zapostavlja Slavoniju. Nema dvojbe da ti zastupnici nisu dobro prostudirali proračun, jer sve u njemu svjedoči samo jedno - da svi hrvatski krajevi imaju jednaku zastupljenost, rekao je premijer na popodnevnoj sjednici Vlade. Poručio je i da se ne smije ulaziti u polemike među županijama, jer njegova vlada vodi računa o ravnomjernoj zastupljenosti svih županija.

ZAGREB - Saborsko glasovanje o državnom proračunu za 2005. skinulo je mnoge maske, vidjelo se da oporba fingira, odnosno da je to salonska oporba, ocijenio je danas na konferenciji za novinare IDS-ov zastupnik Damir Kajin. U prilog tome naveo je da je protiv proračuna glasovalo svega 17 oporbenjaka - tri (od četiri) IDS-ovca, jedan (od dvojice) LS-ovaca, te 13 (od ukupno 34) SDP-ovca. Nikog, istaknuo je, nije bilo iz HNS-a, HSS-a, HSP-a, Libre. Kajin ističe da je oporba morala biti u Sabornici, iako priznaje da je bitka za proračun izgubljena prije tri-četiri godine kada je tadašnja, koalicijska vlast odlučila da se proračun, umjesto kvalificiranom, donosi običnom većinom.

ZAGREB - Brojne primjedbe HDZ-ovaca na program HTV-a, posebno informativni, te njihova najava kako će glasovati da se HRT-ova izvješća tek prime na znanje, u SDP-u su danas ocijenili pritiscima na HRT i prijetnjama medijskim slobodama u Hrvatskoj. Naime, više HDZ-ovih zastupnika u pojedinačnoj su saborskoj raspravi o spomenutim izvješćima iznijeli niz primjedbi na televizijski program, zamjerajući HTV-ovim novinarima i urednicima manjak profesionalnosti te zanemarivanje pozitivnih učinaka Vlade premijera Ive Sanadera.

ZAGREB - Hrvatski sabor je u srijedu u svoj dnevni red uvrstio HDZ-ov prijedlog o osnivanju povjerenstva koje bi istražilo ugovore koje je država sklapala s tvrtkama koje su u djelomičnom ili potpunom vlasništvu Čačića i Tomčića dok su bili visoki državni dužnosnici. HNS, SDP i HSS, koji su odlučili istom mjerom odgovoriti na HDZ-ov prijedlog, zatražit će osnivanje povjerenstva koje bi se pozabavilo poslovima premijera Ive Sanadera i ministra Miomira Žužula od njihova prvog stupanja na neku dužnost do danas. Osnivanje još jednog istražnog povjerenstva inicirao je HNS, a na sastanku u četvrtak predsjednici HNS-a, HSS-a i SDP-a dogovorili su se da će svoj prijedlog u saborsku proceduru uputiti u ponedjeljak.

ZAGREB - Prijedlog Zakona o morskom ribarstvu i dalje je na javnoj raspravi i neće se slati u proceduru donošenja dok ne bude definiran u cilju zaštite domaćih ribara, doznaje se u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva i dodaje da je u tijeku usklađivanje unutar resornih ministarstava. Ministarstvo opetuje da će maksimalno zaštititi interes ribarskog gospodarstva i "učiniti sve što je moguće na zaštiti ribara". Stoga za početak prosinca u Splitu najavljuju sastanak ribara s ministrom Petrom Čobankovićem.

ZAGREB - Sindikati javnih službi optužili su danas Vladu da koči pregovore o plaćama i ostalim materijalnim pravima u javnim službama. Sindikati su održali konferenciju za novinare nakon što je u utorak u Banskim dvorima propao još jedan pokušaj pregovora o plaćama. Sindikalci su istaknuli da će Vlada, ako je imalo mudra, vrlo brzo sazvati nove pregovore jer oni zastupaju interese 150.000 javnih službenika.

SPLIT - Sindikati i radnici splitske Željezare odlučno se protive sjedinjenju dijela svoje tvornice sa sisačkom Željezarom, izjavili su danas na konferenciji za novinare u Splitu čelnici Sindikata metalaca i Hrvatske udruge sindikata. Povjerenik Sindikata metalaca za Dalmaciju Vedran Dragičević kazao je kako oni razumiju radnike sisačke Željezare, ali da splitska Željezara ne smije dopustiti da se jedno poduzeće, ono u Sisku, spašava na štetu drugog.

ZAGREB - Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Sveučilišta u Zagrebu danas je metodom DNA identificirano 10 posmrtnih ostataka hrvatskih branitelja i civila, među kojima je i jedan 17-godišnjak, ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica s područja Vukovarsko srijemske i Ličko senjske županije. Od pozvanih deset obitelji devet se odazvalo današnjoj identifikaciji te potvrdilo identitet žrtava. Identifikaciji je nazočila je i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, kazavši da je identificirano sedam žrtve s područja Široke kule (izvađeno iz jame Golubnjače), dvoje je ekshumirano s Novog groblja u Vukovaru, a jadna osoba je iz Tovarnika.

ZAGREB - U okviru dvodnevnog posjeta izaslanstva Centralnog federalnog okruga (CFO) Ruske Federacije Zagrebu i Hrvatskoj, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK), Komore Zagreb i Grada Zagreb danas je održan Hrvatsko-ruski gospodarski forum. Na forumu su ruski gospodarstvenici predstavili svoje projekte potencijalnim hrvatskim poslovnim partnerima, kao i hrvatski ruskima. Hrvatska iz Rusije najviše uvozi naftu, naftne plinove, plin, naftna ulja i slične proizvode, a u Rusiju najviše izvozi telekomunikacijske uređaje i farmaceutske proizvode. Na Rusku Fereraciju odnosi se 1,5 posto ukupnog hrvatskog izvoza i 6,9 posto uvoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙