FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SABOR: PRAVAŠI USAMLJENI U ZAHTJEVU DA SE ODMAH ISTUPI IZ DRUŽBE ADRIE

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - HSP-ovi zastupnici u Hrvatskomsaboru nisu danas uspjeli uvjeriti ostale kolege da bi Hrvatska odmahtrebala istupiti iz sporazuma o projektu naftovoda Družba Adria-ostali, naime, drže da prije takve odluke treba čuti mišljenjestruke, odnosno ocjene studije utjecaja na okoliš.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - HSP-ovi zastupnici u Hrvatskom saboru nisu danas uspjeli uvjeriti ostale kolege da bi Hrvatska odmah trebala istupiti iz sporazuma o projektu naftovoda Družba Adria -ostali, naime, drže da prije takve odluke treba čuti mišljenje struke, odnosno ocjene studije utjecaja na okoliš.

Treba sačekati struku, ali treba politički razgovarati i sa susjedima, ocijenio je Luka Bebić (HDZ).

Na struci utemeljenu odluku traži i SDP, a Slavko Linić pravašima predbacuje da stručnjake koji rade na spomenutoj studiji pokušavaju predstaviti kao ljude koji rade za Janaf.

Linić upozorava da odustajanjem od projekta Družba Adria Hrvatska neće osigurati Jadran bez tankera, da će oni i dalje ploviti.

Bebić, pak, pita što će se dogoditi ako Hrvatska istupi iz sporazuma, a prihvate ga Slovenija i Italija.

Protiv jednostranog pristupa je i IDS, u ime kojega Damir Kajin predlaže da se o projektu odluči referendumom.

Ako građani budu protiv, bit će i IDS, kaže Kajin, koji se zauzima za objavu studije utjecaja na okoliš projekta Družba Adria.

Iznio je i podatak po kojemu je u 25 godina rada Janafa kroz luku u Omišlju prošlo 1560 tankera, bez ijednog incidenta, te procjenu da bi u deset godina Janaf zaradio oko 273 milijuna dolara, a država i lokalne jedinice 46 milijuna.

Sad nema dvojbe da su IDS i Kajin za Družbu Adriu, ustvrdio je HSP-ovac Slaven Letica, ustrajavši na HSP-ovoj procjeni da bi Janaf godišnje od transporta nafte ostvario dobit od svega 10 milijuna dolara, a da bi štete premašile 100 milijuna dolara.

U Americi godišnja šteta od balastnih voda iznosi 138 milijardi dolara, naveo je Letica, pozivajući kolege da više pozornosti posvete temi o Družbi Adriji.

Ako napravimo pogrešku Bog će nas kazniti - POA, VOA, špijuni, svađe, ustaše i partizani, tu nema sreće, ni budućnosti, poručio je zastupnicima Slaven Letica.

HSP-ov prijedlog i Vlada je ocijenila preuranjenim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙