FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI SABOR SUTRA GLASUJE O PRORAČUNU ZA 2005.

ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će glasovati oamandmanima na državni proračun za 2005., te donijeti sam proračunkoji će, kako je najavljeno iz Vlade, ostati u ranije planiranimokvirima, dakle oko 91 milijardu kuna.
ZAGREB, 23. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski sabor sutra će glasovati o amandmanima na državni proračun za 2005., te donijeti sam proračun koji će, kako je najavljeno iz Vlade, ostati u ranije planiranim okvirima, dakle oko 91 milijardu kuna.

Vlada pred Hrvatski sabor izlazi s prijedlogom da slijedi njezin primjer i odbije svih 325 zastupničkih amandmana na proračun.

Također predlaže da se prihvate njezini amandmani po kojima bi se za 80 milijuna kuna povećalo subvencioniranje izvoza, a 2,1 milijuna kuna, ušteđenih na međunarodnim članarinama Ministarstva financija, usmjerilo u HAZU.

Ostali vladini amandmani, kako je protumačio ministar financija Ivan Šuker, tehničke su naravi, odnosno njima se preraspodjeljuju sredstava unutar pojedinih ministarstava (obrane, znanosti, poljoprivrede), ali se konačni iznosi ne mijenjaju.

Saborski zastupnici na predloženi su proračun podnijeli ukupno 417 amandmana, no 92 nisu bila u skladu sa Zakonom o proračunu, odnosno njihovi predlagatelji nisu naveli s kojih pozicija treba uzeti novac za ono što predlažu, a što spomenuti zakon izričito traži.

Sutrašnjim donošenjem proračuna Vlada će napraviti svojevrsni presedan. Naime, nikada od hrvatske neovisnosti proračun nije donesen tako rano, u studenom.

Glasovanjem o amandmanima Hrvatski sabor sutra nastavlja 11. sjednicu, posljednju redovitu u ovoj godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙