FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašena elementarna nepogoda za Šibenik i Brodaricu

ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Šibensko-kninski župan Duje Stančićproglasio je danas, na prijedlog šibenskog gradskog poglavarstva,elementarnu nepogodu za uže područje grada Šibenika i za Brodaricu,zbog šteta nastalih u nevremenu u nedjelju 5. prosinca ove godine.
ZAGREB, 8. prosinca 2004. (Hina) - Šibensko-kninski župan Duje Stančić proglasio je danas, na prijedlog šibenskog gradskog poglavarstva, elementarnu nepogodu za uže područje grada Šibenika i za Brodaricu, zbog šteta nastalih u nevremenu u nedjelju 5. prosinca ove godine.

Iako se nastala šteta još uvijek procjenjuje, župan je , kako je kazao, ovakvu odluku donio na temelju informacija kojima raspolažu Javna vatrogasna postrojba Šibenik i Šibensko - kninska policijska uprava, te brojnih poziva građana.

"Ni jedna infrastruktura ne bi mogla izdržati onakvu kišu i smatram da 'ljudski faktor' u ovom slučaju nije bio nimalo kriv. Iz županijskog proračuna bit će odmah izdvojena skromna suma od 50.000 kuna za pomoć građanima koji su pretrpjeli štetu. Očekujem da će Vlada imati razumijevanje za ovu situaciju i osigurati znatno veću sumu za nadoknadu pričinjene štete", rekao je župan Stančić novinarima.

Prema podacima Pomorskog meteorološkog centra iz Splita, u nedjelju je tijekom poslijepodneva na šibenskom području palo 166 litara kiše po metru četvornom.

Zbog prodiranja vode, oštećeni su brojni stambeni i gospodarski objekti u Šibeniku i Brodarici. Samo na gradilištu nove gradske knjižnice na središnjem gradskom trgu, Poljani, šteta se procjenjuje na oko pola milijuna kuna.

Od danas, građani štete mogu prijavljivati Povjerenstvu za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda grada Šibenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙