FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: još se prikupljaju podatci o šteti

ŠIBENIK, 6. prosinca 2004. (Hina) - Podatci o štetama od jučerašnjeobilne kiše na šibenskom području još se prikupljaju, a župan DujeStančić novinarima je danas izjavio da će o proglašenju elementarnenepogode, što je predložilo Gradsko poglavarstvo, odlučiti tek kadšteta bude posve poznata.
ŠIBENIK, 6. prosinca 2004. (Hina) - Podatci o štetama od jučerašnje obilne kiše na šibenskom području još se prikupljaju, a župan Duje Stančić novinarima je danas izjavio da će o proglašenju elementarne nepogode, što je predložilo Gradsko poglavarstvo, odlučiti tek kad šteta bude posve poznata.

Po podatcima Pomorskoga meteorološkog centra u Splitu do jutros u 7 sati na šibenskom je području palo čak 166 litara kiše po četvornom metru što je najveća količina kiše na tom području u zadnjih 55 godina, od kada se provode mjerenja, te dvostruka prosječna količina za prosinac.

Šibenski vatrogasci, uz pomoć dobrovoljnih vatrogasnih društava, još crpe vodu iz stambenih i poslovnih zgrada, a po riječima zapovjednika Profesionalne vatrogasne postrojbe grada Šibenika Dražena Slavice, do sada su intervenirali više od 50 puta, što je tek oko 60 posto poziva građana, jer su na nekim mjestima vodu crpili i po nekoliko sati.

Voda je, po dosadašnjim podatcima, prodrla u šibensku katedralu sv. Jakova, crkvu sv. Nikole na obali, u izložbeni prostor "četiri bunara", u neke dijelove Opće bolnice i mnoge gospodarske i stambene zgrade.

Pododsjek sanitarne inspekcije Ureda državne uprave Šibensko-kninske županije izvijestio je danas da je zbog velikih oborina i nabujalih izvorišta zamućena voda u izvorištu Jaruzi, kojom se opskrbljuje veći dio Županije. Zbog toga se preporučuje potrošačima da vodu za piće, iako je mikrobiološki ispravna, istalože ili prokuhaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙