FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašena elementarna nepogoda za dio Primorsko-goranske županije

KOSTRENA, 23. studenog 2004. (Hina) - Primorsko-goranski župan ZlatkoKomadina proglasio je danas elementarnu nepogodu za osam gradova i 12općina u Primorsko-goranskoj županiji.
KOSTRENA, 23. studenog 2004. (Hina) - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina proglasio je danas elementarnu nepogodu za osam gradova i 12 općina u Primorsko-goranskoj županiji.

Elementarna nepogoda izazvana orkanskom burom 14. studenoga ove godine proglašena je za gradove Bakar, Cres, Crikvenicu, Kastav, Kraljevicu, Novi, Opatiju i Rijeku, koji zauzimaju 41 posto površine Županije, s 81 posto stanovništva.

Župan Komadina je na 5. susretu s čelnicima jedinica lokalne samouprave u Kostreni izvijestio da je po do sada prikupljenim podatcima šteta od bure procijenjena na 37 milijuna kuna, a u nevremenu su ozlijeđene 54 osobe, od kojih 12 teže.

Komadina je rekao da će iz županijskog proračuna za sljedeću godinu biti izdvojeno milijun kuna za naknadu šteta od bure te da svaka jedinica lokalne samouprave samostalno odlučiti o izdvajanjima za tu namjenu.

Proglašenjem elementarne nepogode, naveo je, otvara se mogućnost traženja naknade šteta iz državnog proračuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙