FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašena elementarna nepogoda i u Zadarskoj županiji

ZADAR, , 23. studenog 2004. (Hina) - Zadarski župan Ivo Grbić proglasioje danas elementarnu nepogodu izazvanu nevanom orkanskom burom zapodručje gradova - Biograda na Moru, Obrovca i Paga, te općinaBibinje, Jasenice, Kolan, Novigrad, Pakoštane, Posedarje, Povljana,Starigrad, Sveti Filip i Jakov, Tkon i Zemunik Donji.
ZADAR, , 23. studenog 2004. (Hina) - Zadarski župan Ivo Grbić proglasio je danas elementarnu nepogodu izazvanu nevanom orkanskom burom za područje gradova - Biograda na Moru, Obrovca i Paga, te općina Bibinje, Jasenice, Kolan, Novigrad, Pakoštane, Posedarje, Povljana, Starigrad, Sveti Filip i Jakov, Tkon i Zemunik Donji.

U priopćenju iz Ureda zadarskoga župana navodi se da je elementarna nepogoda proglašena za šesnaest naselja, koja administrativno pripadaju Benkovcu, te za naselja koja pripadaju Ninu i više naselja koja administrativno pripadaju Zadru.

Na temelju izvješća Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, štete na građevinama, plovilima, šumama, poljoprivrednim kulturama, gospodarskim i infrastrukturnim objektima veće su od 18.600.000 kuna.

Zaprimljena je 891 prijava o nastalim štetama, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙