FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ROGGE POHVALIO ORGANIZACIJU KONGRESA U DUBROVNIKU

ZAGREB, 3. prosinca (Hina) - Predsjednik Međunarodnog olimpijskogodbora (MOO) Jacques Rogge izrazio je večeras na tiskovnojkonferenciji u zagrebačkom hotelu "Regent" zadovoljstvo dobromorganizacijom 33. opće skupštine Europskih olimpijskih odbora koja sedanas i sutra održava u Dubrovniku.
ZAGREB, 3. prosinca (Hina) - Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge izrazio je večeras na tiskovnoj konferenciji u zagrebačkom hotelu "Regent" zadovoljstvo dobrom organizacijom 33. opće skupštine Europskih olimpijskih odbora koja se danas i sutra održava u Dubrovniku.

"Bio je to važan skup 48 europskih zemalja, a ja sam tamo imao čast susresti se i razgovarati s predsjednikom Mesićem i ministrom znanosti obrazovanja i športa Primorcem, a u Zagrebu s predsjednikom Vlade Sanaderom i ministrom kulture Biškupićem. Svima sam njima prenio svoje divljenje uspjesima hrvatskih sportaša koji su na posljednjim Olimpijskim igrama u Ateni osvojili pet medalja. Hrvatska po svojoj organizaciji sporta može biti primjer mnogim državama svijeta. I moja Belgija, koja ima 11 milijuna stanovnika, a u Ateni je osvojila samo tri medalje, može učiti od Hrvatske", rekao je Rogge.

Prioritetam zadatak MOO-a u idućem razdoblju, po riječima njegova predsjednika, bit će sigurnost svih sudionika Igara, te borba protiv dopinga.

"Doping je vječan i neiskorjenjiv iz sporta. Otkako postoji sport, postoji i doping. Danas se sportom u svijetu bavi 850 milijuna ljudi i teško je povjerovati da nitko od njih neće posegnuti za nedopuštenim sredstvima", kazao je Rogge napomenuvši da je MOO za borbu protiv dopinga prije četiri godine formirao Svjetsku antidopinšku agenciju (WADA) koja je već donijela bitna poboljšanja po tom pitanju.

"Doping je za sport ono što je kriminal za društvo i zato ga nikada nećemo moći iskorijeniti, ali naš je zadatak da ga svedemo na najmanju moguću mjeru", zaključio je Rogge.

Prvi čovjek olimpijskog pokreta rekao je da će na Olimpijskim igrama u Pekingu biti 28 sportova, baš kao i u Sydneyu i Ateni, ali da će o tome koji će sportovi biti na programu odlučiti Skupština MOO-a iduće godine prilikom izbora grada domaćina Igara 2012. godine za koje su se kandidirali Moskva, London, Pariz, Madrid i New York.

Jacques Rogge će večeras s premijerom Sanaderom i svojim domaćinom u Hrvatskoj, članom MOO-a Antunom Vrdoljakom nazočiti izvedbi opere "Nabucco", a sutra rano ujutro zrakoplovom napušta Hrvatsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙