FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija OESS-a u Sofiji završila bez ministarske izjave - kratko

SOFIJA, 7. prosinca 2004. (Hina) - Dvanaesta ministarska konferencijaOESS-a završila je u utorak u Sofiji usvajanjem svih dogovorenihdokumenata, ali bez završne ministarske izjave, koja nije prihvaćenazbog nepremostivih razlika između Rusije i zapadnih demokracija okopovlačenja ruskih snaga iz Moldavije.
SOFIJA, 7. prosinca 2004. (Hina) - Dvanaesta ministarska konferencija OESS-a završila je u utorak u Sofiji usvajanjem svih dogovorenih dokumenata, ali bez završne ministarske izjave, koja nije prihvaćena zbog nepremostivih razlika između Rusije i zapadnih demokracija oko povlačenja ruskih snaga iz Moldavije.

Činjenica da su usvojeni svi predloženi dokumenti svjedoči o tome da su golemi pregovarački napori urodili konsenzusima, ali da je odnos snaga oko pitanja poštovanja obveza preuzetih Sporazumom o konvencionalnom oružju u Europi (CFE) ostao nepromijenjen u odnosu na prošlu godinu, kad ministarska konferencija u Maastrichtu nije uspjela polučiti završnu deklaraciju iz potpuno istih razloga.

Svih 20 odluka sadržano je u Izjavi predsjedavajućeg OESS-a - što je uobičajeni način iznošenja potvrđenih ministarskih odluka na skupovima na kojima se ne uspije usvojiti završna deklaracija - koju je na zatvaranju pročitao bugarski ministar vanjskih poslova i domaćin konferencije Solomon Passy.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙