FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pola radnika u svijetu pogođeno je siromaštvom

ŽENEVA, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Oko 1,4 milijarde ljudi,odnosno pola radne snage u svijetu, zarađuje manje od dva dolaradnevno i zarobljeno je u začaranom krugu siromaštva bez velikihizgleda za poboljšanje životnog standarda, izvijestila je u utorakMeđunarodna organizacija rada (ILO) u godišnjem Izvješću ozaposlenosti u svijetu..
ŽENEVA, 7. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Oko 1,4 milijarde ljudi, odnosno pola radne snage u svijetu, zarađuje manje od dva dolara dnevno i zarobljeno je u začaranom krugu siromaštva bez velikih izgleda za poboljšanje životnog standarda, izvijestila je u utorak Međunarodna organizacija rada (ILO) u godišnjem Izvješću o zaposlenosti u svijetu..

Čak 550 milijuna odnosno 40 posto ukupne radne snage zarađuje manje od jednog dolara dnevno, a gotovo 200 milijuna uopće nije zaposleno, objavila je ta agencija UN-a u svom izvješću.

"Otvaranje sve više i sve boljih radnih mjesta mora postati središnja točka globalnih nastojanja da se suzbije siromaštvo", istaknuo je glavni direktor ILO-a Juan Somavia u uvodnom dijelu izvješća pod naslovom "Zapošljavanje, produktivnost i suzbijanje siromaštva".

U izvješću je istaknuto da zahvaljujući naglom gospodarskom rastu u Kini, jugoistočnoj i južnoj Aziji postoji šansa da UN ostvari svoj cilj i u razdoblju do 2015. prepolovi postotak globalne radne snage koja zarađuje manje od jednog dolara dnevno.

Blagodat nagle stope gospodarskog rata osjetit će se ipak uglavnom u azijskoj regiji i vjerojatno u nekadašnjim komunističkim, sada tranzicijskim ekonomijama, na Bliskom Istoku i u sjevernoj Africi, dok Latinska Amerika i Karibi vjerojatno neće zabilježiti nikakvo poboljšanje, a subsaharska Afrika "znatno zaostaje", ističe ILO.

Kako b se postigao uspjeh u rješavanju problema siromašne radne snage, vlade i savjetodavne međunarodne organizacije moraju se usredotočiti ponajprije na povećanje produktivnosti, upozorava Međunarodna organizacija rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙