FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUŽUL: HRVATSKA OČEKUJE USPJEŠAN ZAVRŠETAK MISIJE OESS-A

SOFIJA, 6. prosinca 2004. (Hina) - Glavne točke mandata OESS-a upravose rješavaju i Hrvatska, kao zemlja kandidat za članstvo u EU, sadaočekuje plodnu suradnju do uspješnog završetka misije, rekao je uponedjeljak u Sofiji ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.
SOFIJA, 6. prosinca 2004. (Hina) - Glavne točke mandata OESS-a upravo se rješavaju i Hrvatska, kao zemlja kandidat za članstvo u EU, sada očekuje plodnu suradnju do uspješnog završetka misije, rekao je u ponedjeljak u Sofiji ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

Žužul je na otvaranju druge plenarne sjednicu 12. ministarske konferencije OESS-a ocijenio da je Hrvatska zadovoljna partnerskim odnosom i plodnom suradnjom s misijom OESS-a.

"Uvjeren sam da smo iskustva stečena u toj suradnji kadri prenijeti u druga područja u kojima mogu biti od pomoći, bilo u sklopu djelovanja OESS-a ili u drugim institucijama poput EU", naglasio je.

Hrvatska, prema Žužulovim riječima, "osjeća posebnu odgovornost" za stabilizaciju i napredak regije jugoistočne Europe pa će kao zemlja kandidat za članstvo u EU i NATO pojačati napore u tom smislu.

U ostvarivanju zajedničkih ciljeva u regiji - ulaska u europske i transatlantske integracije na temelju individualnih postignuća - Hrvatska je odlučna riješiti sva otvorena pitanja od izbjeglica i nestalih osoba do pune suradnje s Haaškim sudom, rekao je Žužul.

Ministar Žužul govorio je o velikim zadacima koji stoje pred OESS-om, među kojima se ističu nastavak borbe protiv terorizma i međunarodnog kriminala, odnosno svih vrsta ilegalne trgovine, bilo da je riječ o drogama, oružju, sofisticiranoj tehnologiji ili, osobito, ljudima.

Govoreći o organizaciji, ministar Žužul je istaknuo njezinu jedinstvenu ulogu kao foruma za dijalog, izgradnju povjerenja i suradnje u područjima od zajedničkog interesa, rekavši kako ostvareni napredak mora biti poticaj da se nastavi istim putem.

Organizacija se, prema njegovim riječima, oduvijek prilagođavala kako bi bolje odgovorila izazovima i poboljšala učinkovitost, te je zato izrazio nadu u dobre rezultate "nekolicine prijedloga za poboljšanje funkcioniranja OESS-a koji su pred nama".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙