FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četiri eksplozije u središtu Suhumija

MOSKVA, 6. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Četiri eksplozije su odjeknule uponedjeljak ujutro u središtu Suhumija pri čemu nije bilo žrtava nimaterijalne štete, izvijestio je Interfax iz najvećeg grada gruzijskeseparatističke regije Abhazije.
MOSKVA, 6. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Četiri eksplozije su odjeknule u ponedjeljak ujutro u središtu Suhumija pri čemu nije bilo žrtava ni materijalne štete, izvijestio je Interfax iz najvećeg grada gruzijske separatističke regije Abhazije.

U gradu vlada velika napetost između naoružanih pobornika dvojice suparnika na spornim predsjedničkim izborima 3. listopada Raula Hadžimba i Sergeja Bagapača.

Eksplozije su se čule oko 7 sati po mjesnom vremenu u području abhazijskog parlamenta. Bagapač je rekao da se eksplozijama pokušava destabilizirati stanje u Abhaziji.

Nakon što je Bagapač u nedjelju izjavio da je spreman na nove izbore koji predviđaju podjelu vlasti, napetost među dva tabora je popustila. Naime, Bagapač je proglašen pobjednikom spomenutih predsjedničkih izbora, ali je nakon ponovnog prebrojavanja glasova Hadžimba osporio tu pobjedu.

Naoružane pristaše Bagapača u ponedjeljak su još kontrolirali vladine zgrade i televiziju, a Hadžimbovi ostale ustanove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙