FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stankovci: Uručena potvrda o razminiranosti

STANKOVCI, 6. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski centar za razminiranjedanas je u Stankovcima potvrdu o razminiranosti cestovnog pojasa odStankovaca do Bile Vlake u Zadarskoj županiji uručio predstavnicimalokalnih vlasti, izvođaču i financijašu tog posla.
STANKOVCI, 6. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatski centar za razminiranje danas je u Stankovcima potvrdu o razminiranosti cestovnog pojasa od Stankovaca do Bile Vlake u Zadarskoj županiji uručio predstavnicima lokalnih vlasti, izvođaču i financijašu tog posla.

Razminiranje oko 57.000 četvornih metara prostora obavila je tvrtka "Rumital d.o.o.".

Tvrtka IVECO je za razminiranje u Hrvatskoj u 2004. darovala oko 180.000 eura, koji su uloženi u razminiranje u Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj i Zadarskoj županiji.

Uručivši potvrdu o razminiranosti područja od Stankovaca do Bile Vlake, zamjenik ravnatelja HCR-a Nikola Gambiroža je rekao da su u Hrvatskoj još 1174 četvorna kilometra minski sumnjive površine. Od toga je 300 četvornih kilometara minirano s oko 270.000 neuklonjenih minsko-eksplozivnih sredstava.

Pokušat ćemo do 2009. završiti razminiranje, rekao je Gambiroža.

Zadarski župan Ivo Grbić je, zahvalivši darovateljima i čestitavši predstavnicima "Rumitala", rekao kako je plan za iduću godinu razminirati još 10 četvornih kilometara u Zadarskoj županiji za što je, po njegovim riječima, osiguran novac iz CARDS-a.

Na današnjoj svečanosti u Stankovcima rečeno je da je u državnom proračunu za 2005. predviđeno 195 milijuna kuna za razminiranje u Hrvatskoj, ali da se očekuje i novčana pomoć od darovnica i javnih poduzeća.

Ne bude li te novčane pomoći, teško će razminiranje u Hrvatskoj završiti u roku, rekao je direktor "Rumitala" d.o.o. Miljenko Crnjac.

Cestovni pojas od Stankovaca do Bile Vlake razminiran je u organizaciji Zaklade za humanitarno razminiranje Hrvatske "Hrvatska bez mina".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙