FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BERLIN: SHROEDER OPTUŽIO OPORBU ZA POMANJKANJE DOMOLJUBLJA

BERLIN, 24. studenog 2004. (Hina) - Njemački kancelar GerhardSchroeder (Socijaldemokratska stranka Njemačke- SPD) optužio je usrijedu u parlamentu oporbu za "pomanjkanje domoljublja" i stvaranjenegativne slike Njemačke u inozemstvu.
BERLIN, 24. studenog 2004. (Hina) - Njemački kancelar Gerhard Schroeder (Socijaldemokratska stranka Njemačke- SPD) optužio je u srijedu u parlamentu oporbu za "pomanjkanje domoljublja" i stvaranje negativne slike Njemačke u inozemstvu.

Schroeder je tijekom rasprave u Bundestagu posebice napao politiku Demokršćanske unije CDU/CSU koja "negativno prikazivanje slike Njemačke koristi samo zato da bi ponovno došla na vlast".

Unija CDU/CSU na "najgori mogući način" diskreditira Njemačku u inozemstvu. Vrhunac antipatriotizma je kada blatite Njemačku i umanjujete vrijednost njezina gospodarstva samo da bi došli do vlasti, poručio je Schroeder.

On je oporbi također poručio da je pokazala da nije sposobna preuzeti vlast jer ne nudi nikakve koncepte razvoja. Osim toga, zaključio je Schroeder, demokršćanska oporba je toliko razjedinjena da nije u stanju zadržati najbolje ljude. Iz rada političkog vrha Unije CDU/CSU su se u zadnjih nekoliko tjedna zbog unutarnjih sukoba povukla dvojica djelatnika parlamentarnog kluba Friederich Merz i Horst Seehofer.

Predvodnica oporbe Angela Merkel odbacila je kancelarove optužbe te mu predbacila da "kao i uvijek krivnju prebacuje na druge". Ona je poručila da oporba "voli Njemačku te da stoga želi jednu drugu vladu".

Na dnevnom redu sjednice bio je proračun za kancelarov ured za sljedeću godinu koji je tradicionalno povod za silovite polemike između predstavnika vlade i oporbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙