FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talibani spremaju napade za vrijeme Karzaijeve prisege

KABUL, 6. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Talibani su upozorili uponedjeljak da će njihovi borci napadima pokvariti svečanu priseguafganistanskog predsjednika Hamida Karzaija kojoj će nazočiti američkipotpredsjednik Dick Cheney i ministar obrane Donald Rumsfeld.
KABUL, 6. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Talibani su upozorili u ponedjeljak da će njihovi borci napadima pokvariti svečanu prisegu afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija kojoj će nazočiti američki potpredsjednik Dick Cheney i ministar obrane Donald Rumsfeld.

Inauguracija će se održati u utorak ujutro u dobro utvrđenoj predsjedničkoj palači u Kabulu, a Cheney je najviši američki dužnosnik koji će posjetiti Afganistan otkad su snage otpora uz potporu SAD-a svrgnule talibanski režim krajem 2001.

Karzai, čelnik prijelazne vlade uspostavljene nakon pada talibana, pobijedio je na predsjedničkim izborima 9. listopada koji su održani bez problema unatoč talibanskim prijetnjama da će pokvariti izbore.

Mullah Dadullah, vojni zapovjednik i pripadnik Talibanskog vijeća rekao je u ponedjeljak za Reuters da bi Afganistanci trebali izbjegavati vladine zgrade i vojna postrojenja tijekom Karzaijeve prisege jer bi oni mogli biti potencijalni ciljevi.

"Ne želimo ozlijediti nevine ljude", rekao je Dadullah, dodavši da su talibanski gerilci dobili zapovjed da pokvare Karzaijevu prisegu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙