FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIBANI ČIJE OSLOBAĐANJE TRAŽE OTMIČARI MOŽDA NA KUBI

KABUL, 8. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Neki od 26 talibana čijeoslobađanje traže afganistanski militanti u zamjenu za oslobađanjetroje otetih djelatnika UN-a mogli bi se nalaziti u američkom vojnomzatvoru u Guantanamo Bayu na Kubi, rekao je u ponedjeljakglasnogovornik militanata.
KABUL, 8. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Neki od 26 talibana čije oslobađanje traže afganistanski militanti u zamjenu za oslobađanje troje otetih djelatnika UN-a mogli bi se nalaziti u američkom vojnom zatvoru u Guantanamo Bayu na Kubi, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik militanata.

Otmičari, Vojska muslimana, tvrde da je 16 od 26 traženih talibana uhićeno prije nekoliko tjedana na jugu Afganistana te da se možda još ondje nalaze.

"Preostala desetorica stari su zatvorenici koji bi mogli biti na Kubi ili u američkoj bazi Bagramu", rekao je glasnogovornik militanata.

Nakon pregovora s vladom i UN-om tijekom vikenda, vođenih preko posrednika, glasnogovornik otmičara rekao je da su spremni ublažiti svoje zahtjeve ako njihovi suborci budu oslobođeni.

Afganistanska vlada i UN odbili su komentirati pregovore, no glasnogovornik ministarstva obrane rekao je u nedjelju kako se nada da će taoci biti oslobođeni.

Otmičari su prijetili da će ubiti taoce ako njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, no otada je isteklo već nekoliko rokova a da se ništa nije dogodilo.

Filipinski diplomat Angelito Nayan, Annetta Flanigan iz Sjeverne Irske i Shiqpe Hebibi s Kosova, koji su radili na afganistanskim predsjedničkim izborima, oteti su u Kabulu 28. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙