FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GENERAL: ISAF ĆE U AFGANISTANU OSTATI JOŠ 10 GODINA

BERLIN, 15. studenog 2004. (Hina/AFP) - Međunarodne snage sigurnosti uAfganistanu (ISAF) ostat će u toj zemlji još najmanje deset godina,jer je toliko potrebno za završetak procesa obnove zemlje, izjavio jeu ponedjeljak zapovjednik Francusko-njemačke brigade (BFA) WalterSpindler.
BERLIN, 15. studenog 2004. (Hina/AFP) - Međunarodne snage sigurnosti u Afganistanu (ISAF) ostat će u toj zemlji još najmanje deset godina, jer je toliko potrebno za završetak procesa obnove zemlje, izjavio je u ponedjeljak zapovjednik Francusko-njemačke brigade (BFA) Walter Spindler.

On je kazao kako se o konačnom odlasku vojnika ISAF-a iz Afganistana može raspravljati, no u "optimalnim" uvjetima ono će biti ostvarivo "najranije za desetak godina", rekao je general novinaru regionalnog lista Neue Osnabruecker Zeitung.

Rad s novim snagama sigurnosti, poput vojske, policije i tajnih službi napreduje, no daleko je od konačnog, rekao je Spindler, dodajući kako smatra da su snage ISAF-a u Afganistanu potrebne tijekom tako dugoga razdoblja između ostaloga i zato jer procesu obnove zemlje prijete lokalni ratni vođe i preprodavači droge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙