FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISLMABAD:POVLAČENJE VOJNIKA IZ KAŠMIRA DOBAR POČETAK

ISLAMABAD, 17. studenog 2004. (Hina/AFP) - Pakistanci su u srijedupozdravili povlačenje prve skupine indijskih vojnika iz Kašmira,nazvavši taj potez dobrim početkom.
ISLAMABAD, 17. studenog 2004. (Hina/AFP) - Pakistanci su u srijedu pozdravili povlačenje prve skupine indijskih vojnika iz Kašmira, nazvavši taj potez dobrim početkom.

"Riječ je o pozitivnom razvoju događaja i dobrome početku", rekao je za France presse glasnogovornik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova Masud Khan.

"Nadamo se da će postupno smanjenje broja vojnika u Kašmiru donijeti smirenje stanovnicima te pokrajine, omogućiti promicanje ljudskih prava i ojačati dijalog" između Pakistana i Indije, rekao je.

U srijedu je iz sjevernog dijela Kašmira pod upravom Indije, otišao bataljun padobranaca, označivši na taj način početak smanjenja broja indijskih vojnika u toj himalajskoj pokrajini podijeljenoj između Indije i Pakistana.

Indijski premijer Manmohan Singh koji je u srijedu doputovao u posjet Kašmiru iznio je mogućnost smanjenja broja indijskih vojnika u Kašmiru ukoliko bi se u toj pokrajini, naglasio je, smanjilo nasilje.

Prema podacima New Delhija u Kašmiru se sada nalazi oko 200.000 indijskih vojnika, a Islamabad smatra da ih je dvostruko više.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙