FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

144 zemlje pozivaju na uništenje protupješačkih mina

NAIROBI, 3. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Stotinu četrdeset četirizemlje koje su ratificirale Konvenciju o zabrani protupješačkih minapozvale su u petak četredesetak zemalja koje ju još nisu potpisale,među njima SAD i Rusiju, da im se pridruže kako bi se iskorijenilo tozlo.
NAIROBI, 3. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Stotinu četrdeset četiri zemlje koje su ratificirale Konvenciju o zabrani protupješačkih mina pozvale su u petak četredesetak zemalja koje ju još nisu potpisale, među njima SAD i Rusiju, da im se pridruže kako bi se iskorijenilo to zlo.

"Pozivamo zemlje koje to još nisu učinile, napose one koje posjeduju veće zalihe protupješačkih mina ili i dalje rabe to podmuklo oružje, da se neodložno pridruže Konvenciji", kaže se u deklaraciji prihvaćenoj u Nairobiju.

Dokument su u petak u kenijskoj prijestolnici usvojile 144 zemlje potpisnice Konvencije, na završetku "Summita o svijetu bez mina" koji je počeo 28. studenoga.

Konvencija iz Ottawe koja je na snazi od 1999. zabranjuje primjenu, skladištenje, proizvodnju i prodaju protupješačkih mina, zahtijeva njihovo uništenje i razminiranje područja zasijanih minama u roku od deset godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙