FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obljetnica splitskog Zavoda za javno zdravstvo

SPLIT, 19. studenog 2004. (Hina) - Zavod za javno zdravstvoSplitsko-dalmatinske županije danas je svečano obilježio 82.obljetnicu osnutka u okviru koje je otvoren temeljito obnovljen Odjelza ispitivanje voda.
SPLIT, 19. studenog 2004. (Hina) - Zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije danas je svečano obilježio 82. obljetnicu osnutka u okviru koje je otvoren temeljito obnovljen Odjel za ispitivanje voda.

Ravnatelj Zavoda dr. Mladen Smoljanović kazao je da je Zavod već sada jedan od nastavnih središta Sveučilišta u Splitu koji želi postati vrhunskom ustanovom u južnoj Hrvatskoj, koja će se sve više baviti i sa znanstveno-istraživačkim radom.

Voditeljica Odjela za ispitivanje voda županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Nives Štambuk-Giljanović podsjetila je na važnost tog obnovljenog odjela. "Nabavili smo tri suvremena uređaja kojima možemo utvrditi mnoge pokazatelje kakvoće koji su u nekim okolnostima prijeko potrebni da bismo ispravno snimili ekološki sustav i mogli djelovati preventivno", dodala je.

Odjel za ispitivanje voda Zavoda za javno zdravstvo ima laboratorije za pitke, površinske, podzemne i otpadne vode. Također se bavi ispitivanjem bazenskih voda i mora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙