FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sućut iz Ministarstva branitelja u povodu tragične smrti M. Bujasa

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - U povodu tragične smrti hrvatskogbranitelja i predsjednika Udruge branitelja liječenih od PTSP-aMilivoja Bujasa iz Ministarstva obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti danas su izrazili iskrenu i dubokusućut.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - U povodu tragične smrti hrvatskog branitelja i predsjednika Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Milivoja Bujasa iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti danas su izrazili iskrenu i duboku sućut.

Milivoj Bujas počinio je samoubojstvo u sjedištu Udruge u Zadru, priopćila je danas Udruga.

U priopćenju iz Ministarstva branitelja napominju da je gospodin Bujas jučer, 2. prosinca, prijepodne posjetio Ministarstvo gdje ga je primio državni tajnik Ministarstva Tomislav Ivić i pokušao razgovarati s njim. To, kaže se u priopćenju, na žalost, nije bilo moguće jer je gospodin Bujas bio u vidljivo uzrujanu stanju, a odbijao je svaku stručnu pomoć.

U priopćenju iz Ministarstva podsjećaju da su u tijeku protekle godine dužnosnici i djelatnici Ministarstva redovito kontaktirali s gospodinom Bujasom, i u svezi s djelovanjem Udruge kojoj je bio na čelu, i u svezi s njegovim osobnim tegobama.

Napominju da je Bujas prije nekoliko dana uputio potpredsjednici Vlade i ministrici Jadranki Kosor pismo u kojem pohvaljuje rad Ministarstva i ministrice osobno, posebice u svezi s donošenjem novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja.

Unatoč svim nastojanjima koje Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti čini i činit će i ubuduće u sprječavanju samoubojstava hrvatskih branitelja, riječ je o poratnoj pojavi koja se, na žalost, još ne može potpuno spriječiti, kaže se u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Ministarstva Berislav Živković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙