FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Berlusconiju: presuda se očekuje 9. prosinca

RIM, 3. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sud u Milanu odredio je u petak daće se sljedeća rasprava u postupku protiv talijanskog premijeraSilvija Berlusconija održati 9. prosinca kada bi trebala biti donesenai presuda u slučaju u kojemu ga se tereti za podmićivanje sudaca.
RIM, 3. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Sud u Milanu odredio je u petak da će se sljedeća rasprava u postupku protiv talijanskog premijera Silvija Berlusconija održati 9. prosinca kada bi trebala biti donesena i presuda u slučaju u kojemu ga se tereti za podmićivanje sudaca.

Na procesu u Milanu, na kojem je jedini optuženik Berlusconi, u petak je obrana premijera zatražila njegovo oslobađanje.

Ranije je milanska tužiteljica Ilda Boccassini zatražila osam godina zatvora za Berlusconija optužujući ga za podmićivanje rimskih sudaca, koji su zaustavili privatizaciju SME.

Naime, podmićivanje rimskih sudaca je tijekom procesa prvog stupnja dokazano i oni su kažnjeni po osam godina zatvora, ali je iz tog procesa bio isključen Berlusconi pošto je postojao zakon kojim se nije

smjelo suditi petorici najviših državnih dužnosnika. Nakon što je Ustavni sud proglasio neustavnim taj zakon, ponovno je pokrenut proces protiv Berlusconija, koji je kao vlasnik tvrtke Fininvest navodno

trebao znati o operaciji podmićivanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙