FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: "Air Bosna" polijeće u proljeće - ministar

SARAJEVO,2. prosinca(Hina) - Zrakoplovna tvrtka "Air Bosna" obnovit ćeposlovanje i uspostaviti redovite letove u proljeće 2005. godine,najavio je ministar prometa i komunikacija Federacije Bosne iHercegovine Nedžad Branković.
SARAJEVO,2. prosinca(Hina) - Zrakoplovna tvrtka "Air Bosna" obnovit će poslovanje i uspostaviti redovite letove u proljeće 2005. godine, najavio je ministar prometa i komunikacija Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković.

U intervjuu kojega je u četvrtak objavilo sarajevsko "Oslobođenje" Branković je potvrdio kako federalna vlada nije odustala od planova za oživljavanje "Air Bosne" koja je zbog nagomilanih dugova bila prisiljena obustaviti sve aktivnosti prije dvije godine.

Uz potporu Vlade Federacije te kreditni aranžman uz posredovanje Hypo-Alpe-Adria Bank BiH, planirana je nabavka dva zrakoplova tipa ATR 72-210 sa po 66 sjedala, kazao je ministar Branković.

Federalna će vlada za subvencioniranje troškova koje "Air Bosna" i dalje ima do kraja ove godine izdvojiti oko 1,6 milijuna konvertibilnih maraka (800 tisuća eura), a donijet će i odluku o naplaćivanju posebne pristojbe od 10 eura za svakog putnika koji leti iz sarajevske zračne luke.

Ta bi sredstva također trebala biti iskorištena za financijsko konsolidiranje domaćeg zračnog prijevoznika.

Dva zrakoplova koja će biti kupljena za potrebe "Air Bosne" bit će plaćena kroz desetogodišnji kredit.

Ministar Branković ocijenio je kako se dvije godine nakon obnove rada "Air Bosne" može očekivati da ta tvrtka počne poslovati s dobiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙