FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnice SSSH-a otputovale na kongres ICFTU-a u Japan

ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednica Saveza samostalnihsindikata Hrvatske (SSSH) Vesna Dejanović i potpredsjednica SSSH AnaKnežević otputovale su danas u japanski grad Miyazaki, gdje ćesudjelovati u radu 18. Svjetskog kongresa Međunarodne konfederacijeslobodnih sindikata (ICFTU), priopćio je SSSH.
ZAGREB, 3. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Vesna Dejanović i potpredsjednica SSSH Ana Knežević otputovale su danas u japanski grad Miyazaki, gdje će sudjelovati u radu 18. Svjetskog kongresa Međunarodne konfederacije slobodnih sindikata (ICFTU), priopćio je SSSH.

Na kongresu od 5. do 10. prosinca, čije je geslo "Globalizacija solidarnosti - izgradnja globalnog sindikalnog pokreta za budućnost", sudjelovat će više od 700 zastupnika iz 234 organizacije udružene u ICFTU.

Središnje je pitanje skupa ujedinjenje međunarodnog radničkog pokreta s ciljem stvaranja nove međunarodne sindikalne organizacije koja će povezati ICFTU i Svjetsku konfederaciju rada (WCL), kao i demokratske sindikalne središnjice koje ne pripadaju ni jednoj od te dvije krovne organizacije.

Vesna Dejanović će na pretkongresnoj konferenciji za sindikalne središnjice iz srednje i istočne Europe govoriti o sindikalnim integracijama, reformi i razvoju sindikata u Hrvatskoj, te djelovanju sindikata u uvjetima globalizacije.

"Žestoko se protivimo globalizaciji koja umanjuje radnička prava i sigurnost radnih mjest, potkopava obrazovanje i zdravstvenu zaštitu, guši i negira demokraciju. Tražimo globalizaciju po mjeri čovjeka", naglasila je Dejanović pripremajući se za odlazak na kongres.

ICFTU predstavlja 148 milijuna radnika organiziranih u 234 sindikalne središnjice iz 152 zemlje svijeta. SSSH je član ICFTU-a od 1996. godine, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙