FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poreč: kongres Sindikata poljoprivrede

POREČ, 26. studenog 2004. (Hina) - Više od 150 izaslanika te brojnigosti iz Hrvatske i inozemstva sudjeluje u radu 5. kongresa Sindikatazaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji tevodoprivredi Hrvatske (PPDIV) koji je danas započeo u Poreču.
POREČ, 26. studenog 2004. (Hina) - Više od 150 izaslanika te brojni gosti iz Hrvatske i inozemstva sudjeluje u radu 5. kongresa Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) koji je danas započeo u Poreču.

Predsjednik PPDIV-a Josip Pavić u svojem se obraćanju nazočnima založio za kritičko preispitivanje rada sindikata koji broji preko 35.000 članova, budući da mu broj članova opada iako je i dalje najveći hrvatski sindikat. Založio se za više mladih i žena na značajnim pozicijama u sindikatu.

Obraćajući se u ime predsjednika Republike Stjepana Mesića njegov izaslanik i savjetnik za unutarnju politiku Igor Dekanić kazao je da PPDIV, koji nastavlja tradiciju Pekarskog sindikata s kraja 19. stoljeća, svjedoči o dugom iskustvu organiziranja u obrani radničkih prava.

Upravo su uspješni sindikati od iznimne važnosti za Hrvatsku u trenutku priprema za ulazak u EU, jer je cilj ulaska stvaranje razvijene i bogate Hrvatske, što nije moguće bez povećanja prava iz radnog odnosa, rekao je Dekanić.

Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Dragan Kovačević izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s PPDIV-om, ali je pritom naglasio problem uvoza hrane u Hrvatsku, koji se povećava.

"Ulaskom u Svjetsku trgovinsku organizaciju izgubili smo mogućnost zaštite svojih proizvoda, a državni poticaji u poljoprivredi bili su dosad češće socijalni nego element poticanja poduzetništva", naglasio je Kovačević.

Kongres su pozdravili predstavnici srodnih sindikata iz susjednih zemalja i socijalnih partnera - poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore, upozorivši na važnost suočavanja s mogućim problemima pri ulasku Hrvatske u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙