FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Skupštine Srbije: Mladić nije na području SCG - tisak

BANJA LUKA, 1. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Skupštine SrbijePredrag Marković izjavio je u interviewu banjalučkim Nezavisnimnovinama od srijede da haaški bjegunac Ratko Mladić "nije dostupan"policiji u Srbiji te da ne postoje indicije da se ovaj optuženik zaratne zločine nalazi na području Srbije i Crne Gore, ustvrdivši da suizvršni organi odlučni raditi na izručenju optuženih za ratne zločinete da će sve osobe koje se dragovoljno ne predaju a dostupne su MUP-uSrbije, biti uhićene.
BANJA LUKA, 1. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednik Skupštine Srbije Predrag Marković izjavio je u interviewu banjalučkim Nezavisnim novinama od srijede da haaški bjegunac Ratko Mladić "nije dostupan" policiji u Srbiji te da ne postoje indicije da se ovaj optuženik za ratne zločine nalazi na području Srbije i Crne Gore, ustvrdivši da su izvršni organi odlučni raditi na izručenju optuženih za ratne zločine te da će sve osobe koje se dragovoljno ne predaju a dostupne su MUP-u Srbije, biti uhićene.

"Poduzima se cijeli niz akcija, u saradnji s predstavnicima međunarodnih snaga, da se provjere navodi za područja za koja se pretpostavljalo da se tu nalazi Ratko Mladić. Navodi su dali jasne rezultate da se Mladić tu ne nalazi", rekao je Marković.

On je potvrdio da je negativna ocjena, koju je o nesuradnji SCG s haaškim Tribunalom izrekla glavna tužiteljica Carla del Ponte pred Vijećem sigurnosti UN, "ubrzala suradnju" Srbije s međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu.

"Naredni korak je uhićenje pojedinaca", rekao je u razgovoru za ovaj list predsjednik Skupštine Srbije, koji se dan ranije s predsjednikom Narodne Skupštine Republike Srpske Dušanom Stojičićem u Banjoj Luci potpisao zajedničku izjavu kojom se svi optuženici s javne liste Tribunala u Haagu pozivaju na dragovoljnu predaju.

Stojičić i Marković pozvali su organe vlasti i institucije RS i Srbije "da što prije ispune svoje obveze u punoj međusobnoj i međudržavnoj suradnji".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙