FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: RASTE ZANIMANJE SRBIJANSKIH TURISTA ZA JADRAN

BEOGRAD, 18. studenog 2004. (Hina) - Podaci govore da je zanimanjeturista iz Srbije za ljetovanje u Hrvatskoj u usponu, unatoč slabojturističkoj promociji hrvatskog turizma i činjenici da samo neketurističke agencije u Srbiji u svojoj ponudi imaju hrvatskaljetovališta, ističe za beogradski "Danas" od četvrtka ravnateljpredstavništva riječkog "Autotransa" u Beogradu Boris Klimko teporučuje "Vratit ćemo turiste iz Srbije".
BEOGRAD, 18. studenog 2004. (Hina) - Podaci govore da je zanimanje turista iz Srbije za ljetovanje u Hrvatskoj u usponu, unatoč slaboj turističkoj promociji hrvatskog turizma i činjenici da samo neke turističke agencije u Srbiji u svojoj ponudi imaju hrvatska ljetovališta, ističe za beogradski "Danas" od četvrtka ravnatelj predstavništva riječkog "Autotransa" u Beogradu Boris Klimko te poručuje "Vratit ćemo turiste iz Srbije".

"Broj putnika koje smo na relaciji Beograd-Rijeka-Istra i obrnuto prevezli autobusima riječkog "Autotransa" i beogradske "Laste" premašio je ove godine 24 tisuće, što je za deset posto više nego prošle", kaže Klinko uz konstataciju da mogućnosti za daljnje proširenje turističke suradnje postoje i trebaju se iskoristiti i unaprijediti.

U prilog tome on navodi i podatke da je u prvih devet mjeseci ove godine željeznicom iz Srbije u pravcu Hrvatske i obrnuto prevezeno 180.214 putnika, što je 14,31 posto više nego u istom razdoblju lani.

Prema riječima predstavnika ove tvrtke, "Autotrans" je među 55 hrvatskih tvrtki koje trenutačno posluju u Beogradu i prvo turističko predstavništvo iz Hrvatske. On dodaje da su se na taj korak odlučili 1. listopada ove godine, nakon ispitivanja srpskog tržišta koje je pokazalo da zanimanje postoji, a namjera je hrvatsku turističku ponudu približiti potencijalnim turistima iz Srbije. Klimko dodaje da ne žele biti konkurencija domaćim organizatorima putovanja, već partner na zajedničkom poslu povratku turista iz Srbije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙