FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Novi Sad najavljuje odnose među srbijanskim strankama

ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Novi Sad je poslije izbora zagradonačelnika na kojima je pobijedila Maja Gojković iz Srpskeradikalne stranke bio obilježen crnom bojom dok se poslije formiranjagradske skupštine uz pomoć DSS-a dobilo dvostruko crno, ocjenjujekolumnist beogradskog dnevnika "Danas" Mihal Ramač u komentaru nastvaranje koalicije Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalnestranke u gradskoj skupštini Novog Sada.
ZAGREB, 2. prosinca 2004. (Hina) - Novi Sad je poslije izbora za gradonačelnika na kojima je pobijedila Maja Gojković iz Srpske radikalne stranke bio obilježen crnom bojom dok se poslije formiranja gradske skupštine uz pomoć DSS-a dobilo dvostruko crno, ocjenjuje kolumnist beogradskog dnevnika "Danas" Mihal Ramač u komentaru na stvaranje koalicije Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke u gradskoj skupštini Novog Sada.

"Novosađani nikom i nigdje neće dokazati da nisu četnici. Niko ih neće ni pitati. A što i bi? Zna se za koga glasali. Zašto za crne nije glasao Temišvar, Segedin, Kragujevac, Osijek, Tuzla. Stvarno, zašto crni konjanici iz proročkog viđenja Branka Ćopića nisu osvojili Osijek i Tuzlu? Zašto im je Novi Sad širom otvorio kapije? Zato što on, kao vrsta pokusnog kunića, uvijek najavljuje što čeka Srbiju", smatra kolumnist lista i podsjeća da je u Novom Sadu je Slobodan Milošević priredio prvo događanje naroda kao i da je u Novom Sadu prvi put došlo do suradnje socijalista i radikala.

"Novosađani sada još jednom imaju priliku da platiti cijenu pogrešnog slobodnog izbora. Ostatak Srbije izabrat će isti put, u uvjerenju da nema tog zida koji se ne može razbiti glavom. Po mogućnosti tuđom", zaključuje Ramač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙