FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEOGRAD BEZ REAGIRANJA NA POVREDU HRVATSKE GRANICE NA DUNAVU

BEOGRAD BEZ REAGIRANJA NA POVREDU HRVATSKE GRANICE NA DUNAVUBEOGRAD,18. studenoga 2004.(Hina) - U Beogradu još nema službenog reagiranja na povredu državne granice na Dunavu u četvrtak prije podnekad je hrvatska policija uzvodno prema Dalju zatekla vojni brod Srbijei Crne Gore (SCG) u plovidbi na hrvatskoj strani Dunava.
BEOGRAD,18. studenoga 2004.(Hina) - U Beogradu još nema službenog reagiranja na povredu državne granice na Dunavu u četvrtak prije podne kad je hrvatska policija uzvodno prema Dalju zatekla vojni brod Srbije i Crne Gore (SCG) u plovidbi na hrvatskoj strani Dunava.

Načelnik Uprave Vojske SCG za odnose s javnošću Dragan Veličković izjavio je novinarima da se priopćenje Ministarstva obrane SCG može očekivati tijekom četvrtka ili u petak.

Dužnosnica te Uprave Ksenija Đurić je u izjavi novinarima odbacila bilo kakvu mogućnost da je riječ o provokaciji "jer za to nema ni najmanjih razloga". Ukazala je i na problem određivanja granice na rijeci koja "meandrira".

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Miroslav Janić potvrdio je u četvrtak da je bez incidenta evidentirana povreda državne granice i da je vojni brod prepraćen na stranu Dunava koja pripada SCG.

Državna zajednica Srbija i Crna Gora nedavno je donijela odluku o povlačenju vojske s granica koje će ubuduće čuvati policija. Proces povlačenja vojske je navodno počeo ali se zbog nedostatka novca ne zna kad će završiti, odnosno kad će na red doći granica između Hrvatske i Srbije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙