FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Porastao broj nezaposlenih

BERLIN, 2. prosinca 2004. (Hina) - Broj nezaposlenih u Njemačkojporastao je u studenome za 50.000 tako da je sada 4 257 300 radnosposobnih građana Njemačke bez zaposlenja, a stopa nezaposlenostiiznosi 10,3 posto, priopćio je u četvrtak Savezni ured za rad uNuernbergu.
BERLIN, 2. prosinca 2004. (Hina) - Broj nezaposlenih u Njemačkoj porastao je u studenome za 50.000 tako da je sada 4 257 300 radno sposobnih građana Njemačke bez zaposlenja, a stopa nezaposlenosti iznosi 10,3 posto, priopćio je u četvrtak Savezni ured za rad u Nuernbergu.

Još uvijek su primjetne velike razlike između istoka i zapada zemlje. Tako je stopa nezaposlenosti na istoku, tj. na području bivšeg DDR-a, sa 17, 7 posto još uvijek više nego dvostruko viša nego na zapadu zemlje gdje iznosi 8,3 posto. U nekim krajevima istočne Njemačke stopa nezaposlenosti prelazi 30 posto.

Direktor ureda za rad Frank Juergen Weise smatra da je primjetno lagano oživljavanje tržišta rada ali da je stopa gospodarskog rasta još uvijek preniska da bi izvršila preokret. On smatra da je lagani porast nezaposlenosti u studenom sezonski uvjetovan.

Ministar rada i gospodarstva Wolfgang Clement (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) izrazio je mišljenje da će do obrata situacija na njemačkom tržištu rada doći sljedeće godine kada će započete gospodarske reforme vlade Gerharda Schroedera (SPD) početi pozitivno djelovati na gospodarski rast.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙