FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vinkovci: policija o slučaju dvojice mladića

VINKOVCI, 1. prosinca 2004. (Hina) - Vukovarsko-srijemska Policijskauprava večeras se oglasila priopćenjem o slučaju dvojice mladićaprivedenih u petak.
VINKOVCI, 1. prosinca 2004. (Hina) - Vukovarsko-srijemska Policijska uprava večeras se oglasila priopćenjem o slučaju dvojice mladića privedenih u petak.

U priopćenju koje je potpisao načelnik PU-a Josip Grčanac navodi se kako su 25. studenoga tri nepoznate osobe počinile kažnjivo djelo razbojništva u Akšamovićevoj ulici u Vinkovcima.

Prikupljajući podatke o mogućim počiniteljima toga kažnjivog djela, policijski su službenici u petak 26. studenog u Akšamovićevoj ulici uočili dvije osobe, a kako je jedna od njih sličila fotorobotu osobe za koju se sumnja da je jedna od počinitelja razbojništva, one su nakon pristanka privedene na obavjesni razgovor, stoji u priopćenju.

Dodaje se kako su nakon obavjesnog razgovora i provjera policijski službenici zaključili kako se vjerojatno ne radi o osobama koje su počinile razbojništvo te su oko 21,30 sati puštene.

U priopćenju policija navodi kako se u tijeku i nakon svršetka "službenih radnja" privedene osobe nisu žalile na postupak.

Policija ni u jednoj rečenici priopćenja ne navodi identitet osoba privedenih na obavjesni razgovor kao ni da je prema njima postupano brutalno.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare osječkog Foruma mladih SDP-a dvojica mladića Nikola Užarević (potpredsjednik Foruma) i Marijan Budimir rekli su kako su ih u petak navečer u Vinkovcima, dok su šetali, zaustavila dva policajca u civilu i brutalno ih ugurali u automobil. Mladići tvrde da se maltretiranje nastavilo i u policijskim prostorijama i da su u tijeku ispitivanja "brutalno pretučeni".

Kad su pušteni, vratili su se u Osijek, potražili medicinsku pomoć na Traumatološkom odjelu osječke Opće bolnice, gdje su im, kažu, utvrđene ozljede. Zatim su s nalazom otišli u osječku policiju i prijavili slučaj zlostavljanja u Vinkovcima.

MUP je danas u Vinkovce poslao djelatnike unutarnje kontrole koji bi trebali utvrditi jesu li tamošnji policajci brutalno pretukli dvojicu Osječana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙