FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Unutarnja kontrola MUP-a provjerava navodno premlaćivanje dvojice mladića u vinkovačkoj policiji

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - MUP je danas u Vinkovce uputiodjelatnike unutarnje kontrole koji bi trebali utvrditi je su litamošnji policajci prošlog tjedna brutalno pretukli dvojicu osječkihmladića, Marijana Budimira i Nikolu Užarevića, potpredsjednikaSDP-ovog Foruma mladih u Osijeku.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - MUP je danas u Vinkovce uputio djelatnike unutarnje kontrole koji bi trebali utvrditi je su li tamošnji policajci prošlog tjedna brutalno pretukli dvojicu osječkih mladića, Marijana Budimira i Nikolu Užarevića, potpredsjednika SDP-ovog Foruma mladih u Osijeku.

"Djelatnici unutarnje kontrole upućeni su u Vinkovce i dok ne završi kontrola ne možemo komentirati ovaj slučaj", kazao je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Osječki Forum mladih SDP-a i dvojica mladića jučer su na konferenciji za novinare izjavili da su ih prošlog petka na ulici dvojica policajaca u civilu i bez iskaznice na brutalan način ugurala u automobil te ih fizički i psihički maltretirala.

Mladići tvrde da se maltretiranje nastavilo i u policijskoj postaji idućih te da su ih, među ostalim, udarali i bacali u ormare. Potom su im, kako tvrde, pokazali fotorobot osobe za koju se sumnja da je s još nekolicinom razbojnika provalila u kuću jedne starice i ukrali joj oko sto kuna. Marijan Budimir kazao je da su tada shvatili kako je riječ o zamjeni identiteta jer je osoba s fotorobota slična njemu. Kazao je i da je od policajaca bio najgrublji inspektor za droge, navodno sin opljačkane starice, koji mu je, kako tvrdi, prijetio i pištoljem. Nakon toga su pušteni, a policajci su im uručili poziv za daljnji sudski postupak. Mladići su se, kako tvrde, nakon puštanja iz policije vratili u Osijek i otišli na Traumatološki odjel Kliničke bolnice gdje su im utvrđene ozljede. Potom su s nalazom otišli u osječku policiju i prijavili maltretiranje.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Janić izjavio je kako su izvještaj o tom događaju dobili od osječke policije tek jučer. On je najavio da će "ispitati sve navode, a nakon toga izvijestiti javnost o onome što su poduzeli".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙