FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kenija podupire hrvatsku kandidaturu za Vijeće sigurnosti 2008.

ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Republika Kenija hrvatskukandidaturu za članstvom u Vijeću sigurnosti UN-a 2008/2009. godinesmatra pozitivnom i opravdanom, rečeno je na sastanku pomoćnikahrvatskog ministra vanjskih poslova Dražena Margete s kenijskim šefomdiplomacije Alijem Mwakwereom u Nairobiju, priopćilo je u srijeduMinistarstvo vanjskih poslova.
ZAGREB, 1. prosinca 2004. (Hina) - Republika Kenija hrvatsku kandidaturu za članstvom u Vijeću sigurnosti UN-a 2008/2009. godine smatra pozitivnom i opravdanom, rečeno je na sastanku pomoćnika hrvatskog ministra vanjskih poslova Dražena Margete s kenijskim šefom diplomacije Alijem Mwakwereom u Nairobiju, priopćilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih poslova.

Margeta sudjeluje na konferenciji "Svijet bez mina" u Nairobiju koja okuplja države stranke Otawske konferencije. Tom su prigodom pomoćnik hrvatskog ministra vanjskih poslova i ministar Mwakwere potpisali zajedničku izjavu o službenoj uspostavi diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Kenije s datumom 1. prosinca 2004.

Tijekom razgovora visoki dužnosnici Hrvatske i Kenije su izrazili uvjerenje da će se približavanje dviju država odraziti posebno u gospodarstvu, trgovini, kulturi, obrazovanju i transportu. Ministar Mwakwere je iskazao nadu za otvaranjem kenijskog Veleposlanstva u Republici Hrvatskoj te spomenuo nedovoljnu zastupljenost Kenije u zemljama srednje i istočne Europe. Margeta i Mwakwere su razgovarali o povratku kenijskih studenata na hrvatska sveučilišta te o povezivanju hrvatskih i kenijskih morskih luka što bi koristilo dvjema državama za nastup na tržištima srednje Europe odnosno istočne Afrike, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙