FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ANNAN POZVAO NA BRZO RJEŠAVANJE SUKOBA U SUDANU

NAIROBI, 18. studenog 2004. (AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan je usrijedu pozvao sudansku vladu i pobunjenike koji su u ratu 21 godinuda brzo zaključe mirovni sporazum, ocijenivši kako će to imatipozitivan učinak na rješavanje sukoba u Darfuru.
NAIROBI, 18. studenog 2004. (AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan je u srijedu pozvao sudansku vladu i pobunjenike koji su u ratu 21 godinu da brzo zaključe mirovni sporazum, ocijenivši kako će to imati pozitivan učinak na rješavanje sukoba u Darfuru.

"Vrijeme je da se zaključe pregovori između vlade Sudana i Narodne vojske oslobođenja Sudana (SPLA) koji su u ratu od 1983. godine", rekao je Annan pred Vijećem sigurnosti UN-a koje izvanredno zasjeda u Nairobiju.

"Nemamo vremena za gubljenje", dodao je.

"Brzo zaključenje pregovora Sjever-Jug neće pomoći samo u sprječavanju sukoba koji se nastavljaju širiti zemljom, nego će poslužiti kao temelj za rješavanje postojećih sukoba", ocijenio je.

Kako je istaknuo Annan, "sukob u Darfuru također iziskuje pozornost Vijeća sigurnosti".

"Taj sukob ostaje gorući izvor zabrinutosti", ocijenio je glavni tajnik UN-a, dodavši da se situacija u Darfuru nastavlja pogoršavati unatoč tome što su 9. studenoga zaključeni humanitarni i sigurnosni protokol između sukobljenih strana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙