FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje za ubojstvo svećenika danas bez javnosti

ŠIBENIK, 1. prosinca 2004. (Hina) - U postupku na Županijskome sudu uŠibeniku, koji se vodi protiv Mate Ćurkovića (29) iz Suhača kod Sinja,kojeg optužnica tereti za ubojstvo don Mije Stijepića iz Posedarja ipokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza u lipnju 2003., danas susaslušana četiri svjedoka, ali je rasprava odlukom sudskog vijeća bilazatvorena za javnost.
ŠIBENIK, 1. prosinca 2004. (Hina) - U postupku na Županijskome sudu u Šibeniku, koji se vodi protiv Mate Ćurkovića (29) iz Suhača kod Sinja, kojeg optužnica tereti za ubojstvo don Mije Stijepića iz Posedarja i pokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza u lipnju 2003., danas su saslušana četiri svjedoka, ali je rasprava odlukom sudskog vijeća bila zatvorena za javnost.

Kako je 28. listopada ove godine odlučilo sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Dalibora Dukića, za javnost su zatvoreni oni dijelovi rasprave u kojima se izravno svjedoči o osobnom i emocionalnom životu ubijenog svećenika.

Više informacija o današnjoj raspravi nije želio dati ni branitelj optuženog Ćurkovića, zagrebački odvjetnik Mirko Batarelo.

Mate Ćurković je od uhićenja u prosincu prošle godine u pritvoru. Optužnica ga tereti da je 21. lipnja 2003. udarcem u glavu ubio svećenika, don Miju Stijepića na plaži u blizini Prosike kod Pirovca, a zatim se vratio i opljačkao ga. Prema navodima optužnice, tri dana poslije Ćurković je pokušao silovati maloljetnu autostopisticu na cesti prema Gaćelezima u zaleđu Vodica.

Sudsko vijeće Županijskoga suda u Šibeniku danas nije odredilo datum novog ročišta u tom postupku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙