FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pulskoj bolnici ukupno 34 zaraženih norwalk virusom

PULA,1. prosinca(Hina) - U pulskoj Općoj bolnici danas su zabilježenajoš tri nova slučaja zaraze koju je uzrokovao virus "norwalk like" tip2, tako da se broj oboljelih povećao na ukupno 34, od toga 27bolesnika i sedam zdravstvenih djelatnika.
PULA,1. prosinca(Hina) - U pulskoj Općoj bolnici danas su zabilježena još tri nova slučaja zaraze koju je uzrokovao virus "norwalk like" tip 2, tako da se broj oboljelih povećao na ukupno 34, od toga 27 bolesnika i sedam zdravstvenih djelatnika.

Ujedno još šestoro djece na Pedijatrijskom odjelu te bolnice ima slične simptome, ali još nije potvrđeno da je riječ o istom virusu, izvjestio je novinare voditelj Zaraznog odjela pulske Opće bolnice dr. Edi Terlević.

Najviše oboljelih je i dalje na Internom odjelu, no infekcija se proširila i na Odjel psihijatrije gdje šestero bolesnika i dvije medicinske sestre imaju probavne smetnje, dvoje oboljelih je na Kirurgiji a jedan bolesnik na Neurologiji.

Terapija za oboljele je simtomatska, i uključuje nadoknadu tekućine i minerala te dijetnu ishranu, rekao je dr. Terlević.

Napomenuo je i da su epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije već u petak - nakon što su se javili prvi pacijenti s proljevom, mučninom, povraćanjem i povećanom temperaturom - proveli hitan nadzor i donijeli protuepidemijske mjere. To su pojačana dezinfekcija bolesničkih soba i sanitarnih čvorova, pojačan nadzor u kuhinji, nošenje maski i ograničeno kretanje osoblja.

Zasad međutim nisu zabranjeni posjeti bolesnicima u pulskoj Općoj bolnici, kao na proljeće kada je od istog virusa oboljelo 111 stanovnika Istre.

Voditeljica Epidemiološke službe županijskoga Zavoda za javno zdravstvo, dr. Vlasta Skopljak, preporučila je građanima da pojačaju higijenske mjere u svojim domovima i na radnim mjestima, poglavito u kolektivima u kojima je velika fluktuacija zaposlenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙