FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljski predsjednik Kwasniewski otputovao u Kijev

VARŠAVA, 1. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Poljski predsjednikAleksander Kwasniewski otputovao je jutros u Kijev gdje će drugi put uposljednjih nekoliko dana pokušati posredovati u krizi vezanoj zanedavno održane predsjedničke izbore u toj zemlji, izvijestili su usrijedu službeni izvori u Varšavi.
VARŠAVA, 1. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski otputovao je jutros u Kijev gdje će drugi put u posljednjih nekoliko dana pokušati posredovati u krizi vezanoj za nedavno održane predsjedničke izbore u toj zemlji, izvijestili su u srijedu službeni izvori u Varšavi.

Kwasniewski je u utorak navečer u Varšavi kazao kako je za to da se "što prije" ponovno održi drugi krug predsjedničkih izbora ukoliko Vrhovni sud u Kijevu ustvrdi da su rezultati izbora od 21. studenoga neregularni.

Osim predsjednika Kwasniewskog, u Kijev će danas boraviti visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i i sigurnost Javier Solana, litavski predsjednik Valdas Adamkus i predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta Boris Grizlov. Oni će razgovarati s premijerom Viktorom Janukovičem, proglašenim pobjednikom izbora, njegovim protivnikom, oporbenim kandidatom Viktorom Juščenkom te s ukrajinskim predsjednikom u odlasku Leonidom Kučmom.

S Kwasniewskim će u Kijev doputovati i ministar vanjskih poslova Poljske Wlodzimierz Cimoszewicz koji će ondje boraviti u svojstvu posebnog predstavnika Vijeća Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙