FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UKRAJINA: POLJSKI TISAK POZIVA ZAPAD DA SE PROBUDI

VARŠAVA, 23. studenog 2004. (Hina/AFP) - Poljski tisak jednoglasno je uutorak osudio izbornu prijevaru u Ukrajini i pozvao zapadni svijet dase "probudi" i založi se kod Kijeva i Moskve za pobjedu demokracije utoj zemlji koja graniči s Poljskom.
VARŠAVA, 23. studenog 2004. (Hina/AFP) - Poljski tisak jednoglasno je u utorak osudio izbornu prijevaru u Ukrajini i pozvao zapadni svijet da se "probudi" i založi se kod Kijeva i Moskve za pobjedu demokracije u toj zemlji koja graniči s Poljskom.

"Zapad, u koji se svrstava i Poljska, trebao bi se jasno založiti za demokratske snage i upozoriti ukrajinske vlasti da se falsificirani rezultati izbora neće poštivati", ocijenio je liberalni dnevnik Rzeczpospolita.

"SAD i zemlje EU trebale bi upozoriti Rusiju Vladimira Putina na njezine pokušaje pritjecanja u "bratsku pomoć" Leonidu Kučmi i Viktoru Janukoviču", dodaje dnevnik.

Po pisanju dnevnika lijevog centra Gazete Wyborcze "zanemarivanje prosvjeda protiv manipulacija u prvom krugu izbora ohrabrilo je vlast da pribjegne masovnoj prevari u drugom krugu".

"Sad je trenutak istine za Europu i zapadni svijet", ističu novine u komentaru naslovljenom "Probudimo Zapad".

Poljski premijer Marek Belka izrazio je u ponedjeljak u Parizu zabrinutost zbog "broja slučajeva" prijevare tijekom predsjedničkih izbora u Ukrajini.

Poljska koja ima najdužu granicu EU na istoku, uvijek se zalagala za Ukrajinu u njezinom nastojanju prijama u EU i NATO.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙