FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KWASNIEWSKI: JUŠČENKO BI TREBAO POKAZATI SPREMNOST NA SURADNJU S RUSIJOM

VARŠAVA, 29. studenog 2004. (Hina/AFP) - Vođa ukrajinske oporbe ViktorJuščenko koji ne priznaje pobjedu svog suparnika na predsjedničkimizborima Viktora Janukoviča, kojeg podupire Moskva, trebao bi pružitiruku pomirenja Rusiji, rekao je u ponedjeljak poljski predsjednikAleksander Kwasniewski.
VARŠAVA, 29. studenog 2004. (Hina/AFP) - Vođa ukrajinske oporbe Viktor Juščenko koji ne priznaje pobjedu svog suparnika na predsjedničkim izborima Viktora Janukoviča, kojeg podupire Moskva, trebao bi pružiti ruku pomirenja Rusiji, rekao je u ponedjeljak poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski.

Kwasniewski, strani posrednik u Kijevu, izjavio je za poljski dnevni list Trybuna (lijevi) da Juščenko ima najbolje izglede da pobijedi u ponovljenom krugu predsjedničkih izbora u Ukrajini.

"Izbori se moraju ponoviti. Pobjednik izbora, a mislim da je Juščenko najpopularniji političar u Ukrajini, morat će učiniti golem napor kako bi pomirio Ukrajince. Svakako će morati učiniti korak prema Rusiji i pokazati spremnost na suradnju koja mu je potrebna na političkom i na gospodarskom planu", kazao je poljski predsjednik.

Ukrajina koja je zapala u duboku političku krizu nakon predsjedničkih izbora koji su doveli do neviđenih masovnih prosvjeda, očekuje u ponedjeljak presudnu odluku Vrhovnog suda koji se treba očitovati o valjanosti izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙