FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Mato Marović predsjednik Skupštine općine Tivat

TIVAT, 30. studenog 2004. (Hina) - Mato Marović, član Hrvatskegrađanske inicijative (HGI), izabran je u ponedjeljak za predsjednikaSkupštine općine Tivat odlukom zastupnika općinske skupštine,izvijestili su crnogorski mediji.
TIVAT, 30. studenog 2004. (Hina) - Mato Marović, član Hrvatske građanske inicijative (HGI), izabran je u ponedjeljak za predsjednika Skupštine općine Tivat odlukom zastupnika općinske skupštine, izvijestili su crnogorski mediji.

Marović je izabran u četvrtom pokušaju od izvanrednih izbora koji su održani 18. travnja ove godine. čime je okončana kriza zakonodavne vlasti u Tivtu. Marović je najavio skoro sazivanje sjednice Skupštine kako bi se izabrala skupštinska tijela i usvojili akti koji gradonačelniku i lokalnoj upravi trebaju omogućiti normalno funkcioniranje. Gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš izrazio je zadovoljstvo izborom Marovića i kazao da se izborom predsjednika Skupštine izlazi iz perioda krize i nefunkcioniranja cjelokupne vlasti, bez obzira što je izvršna vlast i u ovom periodu funkcionirala.

Vlast u Tivtu konstituirana je glasovima Demokratske partije socijalista (DPS) Socijaldemokratske partije (SDP), HGI-a i Srpske radikalne stranke a pri postizanju većine od 17 glasova presudio je Ratko Savićević, jedini odbornik Srpske radikalne stranke, što se, piše podgorička "Pobjeda", smatra velikim iznenađenjem.

Ratko Savićević, predsjednik općinskog odbora Srpske radikalne stranke, koji se, piše podgorički list, našao u središtu pozornosti nakon glasovanja za izbora Marovića, izjavio je da se o svojoj odluci da pruži podršku Maroviću nije savjetovao sa svojom strankom. "Mi u politici nemamo nikakvih dodirnih točaka sa DPS-om i HGI-jem, ali možemo razgovarati kao ljudi, da zajedno čuvamo i njegujemo ovaj grad. Ovakvo stanje u Tivtu moralo se prekinuti. Možda ću ja odgovarati za to, ali nije važno, jer sam samo radio za grad i građane", izjavio je Savićević, prenosi "Pobjeda".

Predrag Ivošević, predsjednik Općinskog odbora Socijalističke narodne partije (SNP), čiji zastupnici nisu bili prisutni na sjednici skupštine, nakon Marovićevog izbora najavljuje da će uskoro opet doći do izvanrednih lokalnih izbora jer će, kako kaže, "Hrvati stalno ispostavljati nove račune novim - starim partnerima" što ovi neće moći ispunjavati, prenosi list.

"Još jednom se pokazalo da je u politici sve moguće, a glasačima Srpske radikalne stranke prepuštam da ocjenjuju kome su dali glas", prokomentirao je Ivošević odluku zastupnika radikala da podrži Marovića, piše "Pobjeda".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙