FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LJAJIĆ O DOGOVORU O TRANSFERU OSUĐENIH IZ LEPOGLAVE U SCG

BEOGRAD,15. studenoga 2004.(Hina) - Ministar za ljudska i manjinskaprava državne zajednice Srbija i Crna Gora Rasim Ljajić, koji se uponedjeljak u Beoradu sastao s hrvatskom ministricom pravosuđa pravdeVesnom Škare Ožbolt, izjavio je kako je dogovoreno da se otpočne stransferom prve skupine osoba, državljana SCG, osuđenih u Hrvatskoj izzatvora u Lepoglavi u zatvore u Srbiji, ali da rokovi za to još nisuprecizirani.
BEOGRAD,15. studenoga 2004.(Hina) - Ministar za ljudska i manjinska prava državne zajednice Srbija i Crna Gora Rasim Ljajić, koji se u ponedjeljak u Beoradu sastao s hrvatskom ministricom pravosuđa pravde Vesnom Škare Ožbolt, izjavio je kako je dogovoreno da se otpočne s transferom prve skupine osoba, državljana SCG, osuđenih u Hrvatskoj iz zatvora u Lepoglavi u zatvore u Srbiji, ali da rokovi za to još nisu precizirani.

"Dogovorili smo se da se otpočne s transferom prve skupine osuđenih. Ja ću u petak posjetiti zatvorenike u tom zatvoru, a dogovoreno je da se nastavi s realizacijom tog dogovora. Vjerujem da ćemo brzo dobiti dokumentaciju o presudama za prvu skupinu osuđenih, kako bi mogli započeti proces njihovog transfera u SCG", kazao je Ljajić u ponedjeljak navečer Televiziji B92.

Odgovarajući na pitanje o transferu 42 zatvorenika iz Lepoglave u SCG, premijer Sanader je novinarima nakon susreta s premijerom Vojislavom Koštunicom rekao da je u razgovorima hrvatske ministrice i ministra Ljajića dogovoreno da se problem počne rješavati sukladno europskim konvencijama i "vodeći računa o političkoj osjetljivosti u Hrvatskoj".

Dodao je da zasad nije postignut niti jedan konkretan dogovor, ali da će se za tri do pet osoba pokušati naći brzo rješenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙