FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ĐUKANOVIĆ NE OČEKUJE SANKCIJE ZBOG IZVJEŠĆA CARLE DEL PONTE

PODGORICA, 24. studenog 2004. (Hina) - Crnogorski premijer MiloĐukanović uvjeren je da rasprava na sjednici Vijeća sigurnosti osuradnji s Haškim tribunalom neće rezultirati sankcijama ni za Srbijuniti za Crnu Goru, te da se kritika u izvješću glavne hašketužiteljice na odnose na Crnu Goru.
PODGORICA, 24. studenog 2004. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanović uvjeren je da rasprava na sjednici Vijeća sigurnosti o suradnji s Haškim tribunalom neće rezultirati sankcijama ni za Srbiju niti za Crnu Goru, te da se kritika u izvješću glavne haške tužiteljice na odnose na Crnu Goru.

"Ne očekujem bilo kakve posljedice za Crnu Goru. Čak i kada bi u Vijeću sigurnosti prevagnula logika kažnjavanja zbog nedovoljne suradnje Državne zajednice Srbije i Crne Gore (SCG) s Haškim tribunalom, apsolutno sam siguran da postoje svi mehanizmi da se Crna Gora kao pozitivan primjer izuzme od bilo kakvih posljedica", kazao je Đukanović u utorak navečer novinarima u Bijelom Polju, komentirajući izvješće glavne tužiteljice Haškog suda Carle del Ponte Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Đukanović vjeruje da će se SCG pružiti još jedna šansa i još malo vremena da postigne bolje rezultate u suradnji s Haškim tribunalom, te dodaje da se ocjene iz izvješća odnose prvenstveno na Srbiju.

"Nama je jasno da se čitav problem locira i veže isključivo uz Srbiju. Pred Vijećem sigurnosti govori se o onoj državi koja je međunarodno-pravni subjekt, Srbiji i Crnoj Gori. Potpuno je, međutim, jasno da se ni minimalna odgovornost za nesuradnju s Tribunalom ne može odnositi na Crnu Goru", kazao je Đukanović.

Crnogorski premijer je ponovio da je Crna Gora do sada ispunila sve obveze prema Haškom tribunalu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙