FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Razriješen nesporazum oko isplate hrvatskih mirovina u Vojvodini

SUBOTICA, 30. studenog 2004. (Hina) - Mirovinski fondovi iz Hrvatske iSrbije razriješili su nesporazum oko isplata mirovina umirovljenicimakoji više ne žive u državi u kojoj su radili, piše novosadski"Dnevnik" u utorak.
SUBOTICA, 30. studenog 2004. (Hina) - Mirovinski fondovi iz Hrvatske i Srbije razriješili su nesporazum oko isplata mirovina umirovljenicima koji više ne žive u državi u kojoj su radili, piše novosadski "Dnevnik" u utorak.

"Hrvatski mirovinski fond pogrešno je protumačio odredbe međudržavnog Sporazuma o socijalnom osiguranju i odbio je dio korisnika koji su podnijeli zahtjeve za staž koji su ostvarili u Hrvatskoj", piše "Dnevnik" i napominje kako je riječ o 13.000 neriješenih zahtjeva s obje strane.

List piše da je taj nesporazum prethodnih dana razriješen pa će mirovine onih koji su dobili negativna rješenja biti preračunate. "Dnevnik" navodi da Hrvatski mirovinski fond na račun umirovljenika koji žive u Srbiji svakog mjeseca uplaćuje više od 2,5 milijuna eura, dok je suma koju uplaćuje srbijanski mirovinski fond svojim korisnicima u Hrvatskoj nešto manja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙