FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjetovanje o primjeni Zakona o općem upravnom postupku

ZAGREB, 30. studenog 2004. (Hina) - Profesor zagrebačkog Pravnogfakulteta Dragan Medvedović ocijenio je danas da bi zbog mnogihpromjena u društvu trebalo izraditi novi zakon o općem upravnompostupku koji bi zamijenio postojeći, donesen još prije 46 godina.
ZAGREB, 30. studenog 2004. (Hina) - Profesor zagrebačkog Pravnog fakulteta Dragan Medvedović ocijenio je danas da bi zbog mnogih promjena u društvu trebalo izraditi novi zakon o općem upravnom postupku koji bi zamijenio postojeći, donesen još prije 46 godina.

Medvedović se za donošenje novog zakona založio na savjetovanju "Aktualnosti u primjeni Zakona o općem upravnom postupku" koje su u Zagrebu organizirale Narodne novine u okviru Programa pravne edukacije i informiranja.

Na skupu, koji je okupio brojne pravne stručnjake i državne službenike, Medvedović je upozorio da su 1991., kada je Zakon preuziman u hrvatsko zakonodavstvo, unesene neke promjene, no ocijenio je kako je to nespretno učinjeno, pa, među ostalim, nikada nije napravljen pročišćeni tekst.

Od donošenja zakona promijenio se stav prema zaštiti ljudskih i građanskih prava, prema sudskoj zaštiti prava, a izmijenjen je ustroj vlasti, kazao je, ponovivši kako je nužno pristupiti izradi novog zakona.

Na savjetovanju je bilo riječi o primjeni Zakona o općem upravnom postupku u službeničkim odnosima, lokalnoj samoupravi i u području komunalnog gospodarstva, upravnim i drugim postupcima prema Zakonu o gradnji te pravnoj zaštiti od nerješavanja u upravnim stvarima, odnosno tzv. šutnji uprave. Sve teme objedinjene su u Zborniku radova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙