FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ROHANI: IRAN OSTVARIO "VELIKU POBJEDU" NAD SAD-OM

TEHERAN, 30. studenog 2004. (Hina/AFP) - Iran je ostvario "velikupobjedu" nad SAD-om, čija je predstavnica u Međunarodnoj agenciji zaatomsku energiju (IAEA) "plakala i bijesnila" nakon usvajanjarezolucije sklone Islamskoj Republici, izjavio je u utorak iranskidužnosnik odgovoran za nuklearnu energiju.
TEHERAN, 30. studenog 2004. (Hina/AFP) - Iran je ostvario "veliku pobjedu" nad SAD-om, čija je predstavnica u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) "plakala i bijesnila" nakon usvajanja rezolucije sklone Islamskoj Republici, izjavio je u utorak iranski dužnosnik odgovoran za nuklearnu energiju.

"Dokazali smo da smo u međunarodnoj instituciji mogli izolirati SAD, to je velika pobjeda", kazao je Hassan Rohani pred novinarima nakon usvajanja rezolucije.

Američka izaslanica Jackie Sanders "plakala je i bijesnila, svi su se složili da Amerikanci nisu uspjeli, svi koji su čitali rezoluciju slažu se da smo pobijedili a Amerikanci izgubili", dodao je on.

SAD otvoreno optužuje Iran da se nastoji domoći atomskog oružja pod okriljem civilnih nuklearnih aktivnosti.

IAEA je u ponedjeljak usvojila rezoluciju kojom pozdravlja iransku suspenziju nuklearnih aktivnosti kao "dragovoljnu mjeru kojoj je cilj izgradnja povjerenja, a koja je postignuta bez zakonskih ucjena", te u kojoj se ističe i da će IAEA redovito provjeravati suspenziju.

Usvajanje rezolucije oslobodilo je Iran prijetnje da će biti prijavljen Vijeću sigurnosti UN-a zbog svog nuklearnog programa. Sjedinjene Države priopćile su nakon toga da imaju pravo jednostrano prijaviti Iran Vijeću sigurnosti UN-a koje može Teheranu nametnuti gospodarske sankcije zbog nuklearnog programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙